JOSÉ D´ARAGÓN

José  D´Aragón
STARTJose_de_Aragon_5.htmlJose_de_Aragon_5.htmlshapeimage_2_link_0
CONTACTContacto_2.htmlshapeimage_3_link_0
BIOGRAPIEshapeimage_4_link_0
CONCERTENConciertos_5.htmlshapeimage_5_link_0
OPNAMENDiscografia_2.htmlshapeimage_6_link_0
EDITIESEdiciones_2.htmlshapeimage_7_link_0
PHOTOSFotos_2.htmlshapeimage_8_link_0
http://www.gALAX.ES/Entradas.html
 

Dirigent

Componist

Solist op 10-11snarige

klassieke gitaar


Jose d ' Aragon est né à Saragosse (Espagne) en 1965 et il a commencé ses études de musique à l'âge tendre de quatre ans. Il concentre sa dévotion musicale sur le piano et la guitare classique agissant dans nombreux concerts  comme soliste à l'âge de six ans. Étudie simultanément la composition et l'harmonie avec l'organiste de la Cathédrale de la Básilica de la Pilar avec Maître Gregorio Garces Till et Maître González del Valle.


En 1977 ( a12 ans) il gagne le premier prix dans le Concours  International de guitare classique.  en Espagne, enregistré pour la "radio et télévision Espagnol"  et  il a été invité pour donner des concerts dans les grandes villes d'Europe


En 1979 obtient le premier prix pour  la composition de son œuvre pour orchestre "Symphonie un" qui est interprété par l'Orchestre National  durant un concert spécial.


In 1983  voltooid  hij  zijn studies muziek in  Spanje   Cum Laude  en nog in het zelfde jaar reist hij  naar Duitsland  om bij  de prestigieuze dirigent Sergio Celibidache  te studeren.


In 1984 worden concerten uitgevoerd  in heel Europa met het Bach-Collegium, het Philharmonisch Orkest van München en  Musica Rinata.


Hij treedt op voor  de ZDF- ARD televisie stations en de Bayerische Rundfunk.  Hij  wordt benoemd tot dirigent van het koor van het Cultuur Instituut in München.


In 1985 dirigeert hij samen  met Sergio Celibidache het Orkest van de Musik Hochschule in  München voor opname van de " Matteus Passion”  van Johann Sebastian Bach.


In 1986 wordt hij  uitgenodigd om concerten te geven als solist in vele landen in Europa, Japan en in de Verenigde Staten met  groot succes  en lovende kritieken.


In 1990 is José d 'Aragon benoemd tot Doctor in de Muziekwetenschappen . Er worden  cd's  opgenomen voor  "Grammophon", "Ariola", "Pasarela" "Fono FSM" en "EMI” . Hij schrijft zijn eigen composities en de voert die ook uit. Van  1991 tot 1994 treedt hij op voor  de Japanse televisie als solist en dirigent van de  belangrijkste orkesten  van het land . 


Hij reist  naar  de Verenigde Staten waar hij vele concerten geeft en, internationale conferenties en seminars organiseert.


In 1997-1998  geeft hij concerten door de landen van Zuid-Amerika  en hij werkt samen met de nationale  orkesten van Colombia en Venezuela .  Ook is hij een zeer gewaardeerd lid van verschillende jury´s bij internationale concours.


Van  2004 tot 2006 reist hij door Europa en Rusland.  Nog vele reizen volgen voor  José d'Aragon in 2007;   van Spanje naar Japan  en de Verenigde Staten  waar hij  overal  concerten geeft en deelneemt aan conf

erenties en internationale seminars.


José d´Aragon heeft talrijke werken voor orkest  geschreven zoals: "Sinfonia 1", "Het  Betoverde Huis", "Zeitwoelbung" ,"Symfonische Etudes", "Macabere dans", "Clan", "Gimni Galaxis" enz. als ook verschillende composities en transcripties voor  de klassieke gitaar.Hieschelhofer


PUBLICATIE SDZ


 

1965

José komt ter wereld in Zaragoza. ( Spanje)


1969

Eerste muzieklessen, gitaar en piano.


1971

De eerste optredens vinden plaats als solist op gitaar in alle belangrijke steden in Spanje.


1972-1976

José studeert compositie en harmonie bij Gregorio Garcés Till en González del Valle.


1977

Eerste prijs op het Internationale Gitaar Concours en opnamen voor de Spaanse Radio en Televisie.


1979

Eerste prijs voor zijn compositie ´Symfonie no 1´.  Begin van de optredens als solist met de gitaar met 10 snaren.


1983

Studeert orkest en koor directie bij de grote Maestro Sergiu Chelebidache.


1984

Concerten in heel Europa met Musica Rinata, Bach -Collegium, Orkest van München en de Bayerische Rundfunk.

Hij wordt benoemd tot dirigent van het Koor van het Kultuur Instituut te München.


1985-1986

Uitnodigingen om als dirigent en solist op te treden in Europa, Japan en de Verenigde Staten.


1990

Benoeming tot Doctor in de Muziekwetenschappen.

Opname voor labels als Ariola, Pasarela, Fono FSM en EMI


1991-1994

José wijdt zich aan componeren en aan transcripties. Tevens treedt hij  op voor de Japanse Televisie als dirigent en solist.


1997-1998

Concert tournee door Zuid Amerika waar hij optreedt met de Nationale Orkesten van Venezuela en Colombia.  Ook is hij een zeer gewaardeerd jurylid bij internationale wedstrijden.


1999-2003

Tournees , concerten en seminars in de Verenigde Staten, Japan en Spanje.


2004-2006

Grote tournee door heel Europa en Rusland.


2007-2010

Sinds 2007 woont Jose afwisselend in Spanje, de Verenigde Staten en Japan, waar hij muziekfestivals mede organiseert en sponsort, ook treedt  hij overal ter wereld op als solist op zijn gitaar met 10 snaren.

Volgens vele critici uit de hele wereld creërt José d´Aragon  op de bijzondere 10 snarige gitaar  een echte "orchestrale resonantie"  met een bewonderenswaardige virtuositeit .  Zijn interpretaties worden gekenmerkt door een volledig transparant en helder geluid met een ongelooflijk bereik van kleuren, registers en technieken.